Facebook Pixel

Woord in Beeld
onder de Spaanse zon

‘Woord in Beeld’ onder de Spaanse zon

  • Wil je updates over deze reis ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Wil je updates over deze reis ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

‘Woord in Beeld’ onder de Spaanse zon

Al vijf jaar lang geven de kunstenaars Linde Leijh (36) en Nicolette Berendsen (55) met veel plezier en succes de cursus WOORD IN BEELD in hun Zutphense atelier KUNSTLOKALEN. Met de cursisten gaan ze aan de slag met taal en beeld. Door een uniek lesprogramma wordt iedereen uitgenodigd om een eigen prentenboek te maken in de ruimste zin van het woord. “De één maakt een kinderboek, de ander maakt een zelf geïllustreerde poëzie bundel of een verslag van een vroeger gemaakte reis naar Azië. Het kan alle kanten op met Woord in Beeld en alles is even uniek.

Ga je mee naar Andalusië?

Dit keer vindt de cursus Woord in Beeld plaats op een fantastische warme locatie. Op 14 september strijkt het duo neer aan de zuidkust van Spanje (Andalusie) om daar samen met jou een week lang te werken aan een eigen dummyboek waarin je leert creatieve ideeën in woord en beeld op gang te brengen.

Fantastische handvatten en kunstgrepen

“We hebben allebei een fascinatie voor tekst en beeld, dat is wat ons bindt”, vertelt Nicolette. “Wij geloven in de kracht van die combinatie” beaamt Linde. Je krijgt verschillende oefeningen aangeboden waar je mee aan de slag kunt. Gaandeweg de workshop krijg je te maken met verschillende technieken om tekst en beeld met elkaar te verbinden. Basiskennis is niet nodig. Je krijgt fantastische handvatten, en kunstgrepen om zelf met taal en beeld bezig te gaan. Dat kunnen geïllustreerde korte verhaaltjes zijn, of poëzie, alles op het gebied van beeld en taal.

Naar huis met een rijkgevulde dummy als souvenir

Je gaat heerlijk in de buitenlucht aan de slag en je bezoekt daarnaast prachtige locaties in de omgeving. Aan het eind van de werkweek in heb je op een andere manier leren kijken en observeren. En geleerd om dat wat je ziet, in taal en beeld om te zetten.” Je gaat naar huis met een rijk gevulde dummy als souvenir. Een blijvende bron voor de verdere ontwikkeling van je creatieve proces. Grote kans dat daarna nog een terugkomdag wordt gehouden om elkaars werk-proces te bekijken.

Jouw creatie op het Dummy-bal?

Als het aan Linde en Nicolette ligt, vindt er dit jaar een heuse “Dummy-bal” première plaats in KUNSTLOKALEN te Zutphen, waar jouw werk kan worden gepresenteerd. Hoe leuk is dat?

Het programma is binnenkort bekend, dus meld je even aan om updates te ontvangen, dan houden we je op de hoogte.

IK GA BOEKEN >>

Datum

14 t/m 22 september 2019

p

Bijeenkomst

De datum voor de informatiemiddag/-avond is nog niet bekend, maar laat gewoon even je gegevens achter op het formulier hierboven, dan houden we je op de hoogte.

Prijs

€ 1.495,- pp

Op basis van 2 personen en een tweepersoonskamer. Als je een éénpersoonskamer wilt, hanteren we een éénpersoonskamertoeslag van € 114,- op de prijs.
Z

Inclusief

Overnachtingen

Ontbijt

Lunch

Diner

Huurauto, gedeeld met andere medereizigers

Retourvlucht Eindhoven – Malaga

Cursus ‘Woord in Beeld’ inclusief alle materialen

Aantal plaatsen

20

Locaties

Nicolette Berendsen

Nicolette Berendsen

Schrijvend kunstenaar

Linde Leijh

Linde Leijh

Beeldend kunstenaar

Pin It on Pinterest

Share This