Facebook Pixel

Noud Bles

Schrijver, dichter, vertaler en auteur van ‘De Poolse Weg’

Noud Bles werd 19 maart 1945 in Vinkeveen geboren. Begon in de jaren zestig te schrijven en ontving in 1964 de poëzieprijs van de Jong Nederlands-Belgische Literaire Dagen. Publiceerde zes romans, enkele verhalenbundels, twee gedichtenbundels en losse bijdragen in kranten en tijdschriften.

Noud verzorgde cursussen verhalen schrijven, begeleidde leeskringen en maakte literaire programma’s, ook werkte hij aan literaire projecten zoals het culturele huisprogramma Radboud Reppen en Roeren van de Radboud Universiteit. In Nijmegen is hij mede-oprichter en oud-bestuurslid van de Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen, de Nijmeegse Letterentafel en de werkgroep Literaire bakens Nijmegen.

Noud Bles schrijft gedichten, columns en feuilletons, vertaalt soms uit het Duits, vertelt en schrijft over de literatuur uit veel uiteenlopende landen, organiseert regelmatig literaire publieksactiviteiten en werkt aan nieuwe verhalen en aan een nieuwe, ditmaal historische roman. Op 11 november 2011 verscheen zijn laatste verhalenbundel Faust aan de Waal en werd het literaire baken op Museum De Stratemakerstoren in Nijmegen onthuld. In oktober 2017 verscheen de roman De verborgen hand die aanleiding was voor een tournee door het land met een muziek- en boekprogramma over vrouwelijke klassieke componisten samen met pianist Sebastiaan Oosthout.
Onlangs verscheen de herziene herdruk van zijn roman De Poolse weg.

 

Reizen met Noud

'De Poolse Weg' op reis

‘De Poolse Weg’ op reis

Een bijzondere reis door Polen naar aanleiding van het boek ‘De Poolse Weg’ van schrijver Noud Bles. Verder Lezen >>

Pin It on Pinterest

Share This